May 21, 2022

Pelmeni (ペルメニ)

  My homemade dish called "Pelmeni".


Recipe : 3 servings (15 pelmeni)
150 grams chicken thigh minced
1 onion finely chopped
1/2 tbs. olive oil
1/2 tsp. salt
2 cloves garlic finely chopped

***toppings***
green pepper
bell pepper
sour cream
melted butter

(注)tbs.=table spoon (大さじ) tsp.=tea spoon (小さじ)

Directions : 
1. Mix together chicken, onion, garlic and salt.
2. Place doughs on a board and place 1 tsp. filling in the center.
3. Close the edges and pinch together.
4. Pinch the corners together to form.
5. Bring a pot of water to boil. Add pelmeni and continue to a boil.
6. They should float to the top and then boil for 10 minutes.
7. Drain pelmeni and place them in a clean bowl.

【御参考】

【筆者感想】
ちょっとした軽食には一人5個ぐらいが適量だけれど、1回で30個ぐらいは作れる。この場合は鶏挽肉は250gぐらいが適量。余ったら冷凍保存しておくと良い。茹で方だけれど大き目のフライパンにペルメニが半分強浸かるぐらいに沸騰した湯を入れる。お湯が多すぎるとペルメニが揺らいで型崩れするので注意。本場のは鶏ではなくターキーか豚のようです。ペルメニは餃子の形ではなく焼売の形に仕上げる・・・一度餃子の形に成型して両端を摘まんで円形に仕上げる。


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