I had late lunch at the restaurant serves wine and grills yesterday.
Sauvignon Blanc from Chile instead of a grass of cold water...
先ずは、駆けつけの冷水の代わりに冷えた白ワイン(チリ産ソーヴィニヨンブラン)
Appetizer and Tako-cham 2015 from Katashimo winery, Osaka, Japan(大阪堅下ワイナリー)
前菜とたこシャン・・・前菜盛り合わせは、トロメカジキのカルパッチョ、ゼッポリーネ、茄子とズッキーニのラタトゥイユ。なお、たこシャンは大阪産と言えど、ほんまもんのデラウェア種のスパークリングで大阪のたこ焼きに合うワインなんだとか・・・そう言えば、ゼッポリーネってたこ焼きに似てますね、、この組み合わせ、遊び心があって酒も食も進みます。
Special wine... Ch. WANTZ Pinot Gris 2012 from Alsace, France.
ただ、美味いの一言・・・
Special plate... Grilled beef dish... And Chateau Meyney Fronsac 2002 and Bourgogne Passetoutgrain 2013 from France
伊賀牛の料理・・・シンプルなのと濃厚なの、合わせるワインがまた面白い!タンニン、酸のバランスが良く飲みやすいシャトーメイネイ・フロンザック2002と厚みのある豊かな香りのブルゴーニュ・パストゥグラン2013
I had fun at the wonderful delightful lunch... I hope we will have another anniversary from next year too !
来年もまたよろしく!!
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