Feb 17, 2022

Pork and vegetables stir-fry (ポーク野菜炒め)

  My homemade dish called "Pork and vegetables stir-fry".


Recipe : 3 servings
200 grams pork scraps・・・多くのレシピではテンダーロイン(ヒレ)となっていますが小間切れ、切り落とし、薄切りなんかでも全然問題なし(笑)。
300 grams mixed vegetables・・・予めカットされたもやしミックスを使います
1 tbs. oyster sauce
1 tbs. soy sauce
1 tbs. sugar
1 tsp. ground ginger
1 tsp. ground garlic
pinch sesame oil
pinch sesame seeds
1 tbs. vegetable oil
1 tbs. sake
red and/or green pepper sliced・・・赤か緑の小型のパプリカ

(注)tbs.=table spoon (大さじ) tsp.=tea spoon (小さじ)

Directions :
1. Heat oil in a pan. Add ginger and garlic and stir fry until fragrant. Add pork and stir fry until heated through.
2. Add mixed vegetables to a pan and toss until well combined and stir fry with seasonings.

【御参考】


【筆者感想】
肉はソーセージ、豚肉、鶏肉などどれもよく合います。調味料を今回は改良しました。砂糖を入れてちょっと旨味を出してみました。あっさりしているのが好みな場合はポン酢醤油で、濃厚なのが好みな場合は醤油にオイスターソースと砂糖を加えるとなかなか良い味になりますよ!。豚肉や野菜炒めはロゼワインにぴったし!。特に色の薄いロゼ(辛口)が相性抜群です!。決して甘口のロゼに合わせないように(為念)。

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