My homemade dish called "Shumai".
Recipe : 3 servings
200 grams ground pork
1/2 large onion finely chopped・・・中か小なら2個
4 tbs. potato starch・・・片栗粉、コーンスターチでも可
1 tbs. soy sauce
1 tbs. sake
2 tsp. sugar
2 tsp. sesame oil
1/2 tbs. oyster sauce
1 tsp. ginger
2 tsp. chicken stock powder・・・鶏がらスープの素
pinch pepper
24 shumai wrappers・・・20ー30枚
toppings
1/4 carrot cut into cubes・・・茹でておく
green peas・・・グリーンピース
corn kernels・・・トウモロコシの実の部分
garnish
tomatoes
(注)tbs.=table spoon (大さじ) tsp.=tea spoon (小さじ)
Directions :
1. Mix potato starch with onion.
2. Mix ground pork with seasonings and onion mixture and knead until sticky and pale. Left them in a refrigerator for 1 hour.
3. Add the fillings to the shumai wrappers.
4. Steam for 8 minutes.
【御参考】
【筆者感想】
この材料で小ぶりなもので30個大ぶりなもので20個ぐらい出来ます。沢山作りすぎても冷凍保存できます。冷蔵庫に1時間放置するのは片栗粉が全体に馴染んで余分な水分を吸収してくれるのと玉ねぎで肉が柔らかくなってフワフワの食感が出るようにする為です。1個の焼売の餡は小さじ1杯強ぐらいです。20cmのフライパンを使って1回につき8個を蒸し焼きにしました。フライパンにクッキングシートを敷いてフライパンの底1cmの水を入れて中火で蓋をして蒸します。
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