Nov 12, 2022

Spinach Ravioli (ほうれん草のラビオリ)

  My homemade dish called "Spinach Ravioli".


Recipe : 3 servings
100 grams spinach
60 grams shredded cheese・・・本場のはリコッタチーズなのですが豆腐とかでもOK
1/4 tsp. nutmeg powder
1 clove garlic minced
pinch salt and pepper
20 gyoza wrappers・・・餃子の皮、大判、厚め

***sauce and toppings***
lemon juice
butter
olive oil
parsley
basil

(注)tbs.=table spoon (大さじ) tsp.=tea spoon (小さじ)

Directions : 
1. Boil spinach and drain/squeeze out the water well and cut finely.
2. Mix all ingredients well.
3. Place the fillings on the wrappers and wrap them.
4. Boil ravioli with plenty of water.
5. Mix ravioli with lemon butter sauce.

【御参考】

【筆者感想】
作業を簡略化する為にラビオリの生地は餃子の皮を使います。包む時に餃子の皮の端を水で濡らして併せ込みフォークできつく抑えます(生地を合体させる感じ)。やや大きめの底が平たいフライパンで茹でます。茹でる湯の量はラビオリが軽く浸る程度にします。湯量が多くラビオリが湯の中で踊るようだと皮が弾けて上手く出来ません。茹で上がったら水気を切り薄くオリーブオイルを掛けて器に盛ります(オリーブオイルは微量でよい。これをやらないと時間がたって冷めて来るとラビオリ同士がくっついて離れなくなります)。バターレモンソースが用意できればそれに越したことは無いですが、無くても大丈夫です。



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