Jun 1, 2017

Nepalese Momo (Meat dumplings...ネパールの小籠包)

I had lunch at a Nepalese restaurant in Sagami-ono, Sagamihara today.


salad...


Keema curry...


A plate of momo with garlic chili sauce and lassi, a traditional yogurt-based drink.


Momo is a type of South Asian dumpling. It is similar to Chinese jiaozi and Japanese gyoza.
It is very delicious but very, very hot (physical heat and sense of taste).
(注)モモとは、広くチベット文化圏で食べられている蒸し餃子の一種で、中身は野菜と挽き肉・・・何の肉かは聞きそびれてしまったが、本場のはマトンらしいです・・・で、ものすごーくジューシーで熱っちっちな状態で出てきます、、ほんま、火傷しそうでした。それに、タレが激辛でホットなうえに無茶苦茶ホット・・・このダジャレ分かります?

【御参考】


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