My homemade dish called "Mexican Street Corn".
Recipe : 3 servings
3 fresh corns husked
1.5 tbs. mayonnaise
1.5 tbs. sour cream
1 tbs. lime juice
2 tsp. taco seasoning... more to taste・・・タコスかジャンバラヤ用の調味料
***garnish***
questo fresco・・・生チーズ、クリームチーズの類です
cilantro・・・香草(ハーブ)なら何でも可
lime
tomato
(注)tbs.=table spoon (大さじ) tsp.=tea spoon (小さじ)
Directions :
1. Heat a pan over medium heat. Add corns and allow to cook until seared with a lid on.
2. Mix together the mayonnaise, sour cream, lime juice and seasoning in a small bowl.
3. Peel off corns into the mayonnaise mix and combine well.
【御参考】
【筆者感想】
大きめのフライパンにアルミフォイルを敷いてトウモロコシを入れます・・・アルミフォイルは無くても出来ますが、あるときれいに焼けます。蓋をしておくと早く出来ます。焼け方の目安は全体がダークイエローになって所々焦げ目がついた頃がベストです。時々様子を見ながらひっくり返します。トウモロコシは包丁の刃でそぎ落とします・・・大胆にやると上手く出来ます・・・丁寧にやる必要なし。トウモロコシの旨味と調味料の辛みと付け合わせの酸味とで独特の味になります。簡単で美味いです。
No comments:
Post a Comment