Jun 4, 2022

Bang Bang Chicken (棒棒鶏、Bang Bang Ji)

 My homemade dish called "Bang Bang Chicken".


Recipe : 3 servings
250 chicken breast
2 tbs. sake・・・茹で湯に加える
suitable amount of ginger cut into round slices・・・茹で湯に入れる

***sauce***
1 tbs. soy sauce
1 tbs. sweet sake (mirin)
1 tbs. rice vinegar
1 tsp. sugar
suitable amount of green onion finely chopped
2 tbs. sesame paste
2 tsp. sesame oil

***garnish***
1 cucumber
1 tomato
toasted sesame seeds

(注)tbs.=table spoon (大さじ) tsp.=tea spoon (小さじ)

Directions : 
1. In a medium size pan, add enough water to submerge chicken.
2. Place on stove over medium heat. Keep cooking with the lid off, without stirring, until just barely simmering.
3. Flip chicken over and let chicken sit in hot water for 10 minutes.
4. Remove chicken from water and set aside to cool.
5. Shred the chicken with hands.

【御参考】

【筆者感想】
簡単速攻料理ながら美味い。火が良く通るように鶏肉に包丁を入れておくのですが、筋に沿って入れておきます・・・筋が分からない場合はフォークか箸で要所要所突いておく。タレは好みによりますが、濃い味が好みの場合は味噌やチキンブイヨンを加えるようですが、これらを入れなくても美味いです。

 

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