Oct 16, 2021

Chicken Fajita Rice Bowl (チキンファヒータライス)

  My homemade dish called "Chicken Fajita Rice Bowl".


Recipe : 3 servings
200 grams chicken breast cut into bite size pieces・・・鶏胸肉
1/2 onion diced finely
3 bell peppers・・・red, yellow and green
1 clove garlic minced
3 cups cooked rice・・・茶碗軽く3杯
pinch salt and black pepper・・・ハーブソルトがお薦め
400 grams diced tomatoes・・・カットトマト缶
3 grams chicken broth mix・・・顆粒チキンスープの素
8 grams seasoning・・・cumin, paprika, chili powder、ジャンバラヤ用で可
100 grams mixed beans・・・本来はblack beansだがmixed beansで可
2 tbs. olive oil

***topping***
avocado
lime
cilantro・・・パクチー
melting cheese

(注)tbs.=table spoon (大さじ) tsp.=tea spoon (小さじ)

Directions :
1. Heat 1 tbs. olive oil in a pan over medium-high heat.
2. Add chicken, season with chili powder, cumin and salt and pepper. Cook tossing occasionally until cooked through.
3. Heat 1 tbs. olive oil in an another pan over medium-high heat. Add onions and saute several minutes.
4. Add bell peppers and garlic and saute another minute longer.
5. Add in chicken broth, tomatoes, beans, season with salt and pepper to taste. Bring to a boil.
6. Add rice and toss well to coat and submerge in liquid, reduce heat to medium. Cover let cook several minutes.
7. Remove from heat, let rest. Stir in chicken, lime juice, cheese and cilantro. Serve warm.

【筆者感想】
フライパンを二つ使います。一口大に切った鶏肉はシーズニングをまぶして炒めしばらく置いておきます。もう一方のフライパンではトマトの水分が充分蒸発するまで待ちます・・・少し水分を残しておきライスをコーティングします。炒める時間によって食感が大分違います・・・パリッとしたところまでやると時間が掛かる(笑)。スパイシーな仕上がりなのでワインはタンニン強めの赤が合うと思う・・・。


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