My homemade dish called "Chinese Tomato Egg Stir-Fry".
Recipe : 3 servings
1.5 - 2 tomatoes cut into wedges
3 - 5 eggs beaten
1 tsp. sugar
3 grams chicken broth mix・・・顆粒チキンスープの素
pinch salt
2 tbs. vegetable oil・・・1杯はトマトを炒める、1杯は卵を炒める
suitable amount of green onions・・・小口ねぎ
garnish:
suitable amount of coriander (cilantro)・・・パクチー、パセリなどなんでも
1 lime cut into wedges・・・ただの飾り(笑)
(注)tbs.=table spoon (大さじ) tsp.=tea spoon (小さじ)
Directions :
1. Heat oil over medium heat in a pan. Add beaten egg, chicken broth mix and stir-fry until almost cooked.
2. Heat oil over medium heat in another pan. Add tomatoes, green onions and stir-fry until cooked.
3. Combine egg mix with tomatoes and stir-fry.
4. Sprinkle salt over egg mix to taste.
【御参考】
【筆者感想】
西紅柿=トマト、鶏蛋=鶏卵
フライパンを二つ使います。一つの方で炒り卵を作りますが取り敢えず半熟状態で一度火を止めます。もう一つの方でトマトを炒めます。あまり形にこだわると上手くいかないので、ちょっとばらけても良いので大胆に炒めます。半熟状態で一度止めてあった炒り卵にトマト(とトマトから出たエキスも)を加えてさらに炒めます。簡単朝食にいいですよ!!
(注)卵とトマトを同時に炒めるとトマトから出る汁で上手く出来ない・・・為念。
No comments:
Post a Comment