My homemade dish called "Garlic Pork Fried Rice".
Recipe : 3 servings
250 grams pork scraps・・・豚小間切れ、サイコロ、薄切りなど
150 grams frozen mixed vegetables
1 avocado diced
9 cherry tomatoes・・・ミニトマトです
1 clove garlic sliced
3 cups cooked rice・・・茶碗軽く3杯
16 grams butter
1 tbs. soy sauce
1 tsp. oyster sauce・・・dark soy sauce, nam pla などでも可
1 tbs. sake
pinch salt and black pepper
(注)tbs.=table spoon (大さじ) tsp.=tea spoon (小さじ)
Directions :
1. Marinate the pork in sake with pinch salt.
2. Heat butter over medium heat in a large pan. Add garlic and stir-fry until cooked.
3. Add the marinated pork and stir-fry until cooked.
4. Add rice and vegetables and mix all ingredients together. Add seasonings to taste and stir-fry.
5. Put tomatoes and avocado on top of the rice mix.
【御参考】
【筆者感想】
ニンニクは一欠けらしか使いませんでしたが、他の人のレシピを見ると三~四欠けらぐらい使っている人もいるので好みで量を増やしてください(多い方が美味いと思う)。ミックスベジはどっさり入れた方が良いです・・・コーンだけというレシピの方もいますね。胡椒や魚醤、溜醤油はアクセントなので好みで量を変えてください。醤油味のポークとトマトの酸味が絶妙でとっても美味いですよ!濃厚な赤ワインと相性抜群!
No comments:
Post a Comment