My homemade dish called "Sauteed Chicken Breasts".
Recipe : 3 servings
350 grams chicken breasts・・・二切れ、厚く一切れの場合は上下に二つに裂く
6 - 9 cherry tomatoes cut in half・・・ミニトマト
1 avocado diced
1 lemon cut in wedges
suitable amount of lettuce
8 grams butter
1 tbs. olive oil
1 clove garlic minced
pinch black pepper and salt
(注)tbs.=table spoon (大さじ) tsp.=tea spoon (小さじ)
Directions :
1. Place chicken breasts on a plate. Sprinkle pepper and salt and allow breasts to sit for 10 minutes at room temperature.
2. Heat butter and oil in a pan over medium heat. Add garlic and stir-fry until fragrant.
3. Add the chicken breasts and allow to sit for 10 minutes without touching over lower heat.
4. Flip breasts to the opposite side and cook for another 5 minutes.
5. Heat both sides of breasts over medium high heat to brown the surfaces of breasts.
【御参考】
【筆者感想】
鶏胸肉は平坦ではなく凸凹がありますが、調理用のスティックで調理中に押さえて平坦にします。尖った先で表面を押し込むようにすると結構均すことが出来ます。バター、塩、胡椒だけで充分美味いです。次回は中華風の味付けでもやってみたいと思っています。盛付けは米国の方のホームページを参考にしました。レモンもトマトもチキンソテーによく合いますね!辛口の白ワインにバッチシ合います!
No comments:
Post a Comment