Jun 22, 2020

Cheese-Grilled Saury with summer vegetables (秋刀魚のチーズ焼き)

My homemade dish called "Cheese-Grilled Saury With summer vegetables".
(注)Salt-Grilled は塩焼き、Cheese-Grilled はチーズ焼き、、決してCheesy とは言わない様に・・・安っぽい、本物らしくないという意味ですから・・・。


Recipe : 1 serving
60 grams grazed-grilled saury... 出来合いの秋刀魚蒲焼缶を使います(2缶で3人前)
1/3 zucchini quarter-rounds sliced... 銀杏切り
1/3 eggplant half-moon sliced... 半月切り
1/3 tomato thick sliced
cheese sliced
bunch parsley
pinch black pepper
1/2 tbs. olive oil
(注)tbs.=table spoon (大さじ) tsp.=tea spoon (小さじ)

Directions :
1. Heat olive oil in a frying pan... Add zucchini and eggplant and stir-fry.
2. Once they come to soften, add saury with broth and stir-fry.
3. Simmer off all the broth.
4. Dish up cheese and tomato and sprinkle black pepper on a dish.
(注)本来はグリルで焼くのですが、フライパンでも出来ます。チーズは余熱で溶かすのですが、溶けにくい場合は煮汁を飛ばす最終段階で加え蓋をして溶かす。



No comments:

Post a Comment