Aug 29, 2021

Kofte (キョフテ)

   My homemade dish called "Kofte".


Recipe : 3 servings
250 grams minced meat (beef, lamb or mutton)・・・合い挽き肉で可
1/2 onion finely chopped
1 clove garlic finely chopped
3 tbs. bread crumb・・・パン粉
1 egg beaten
8 grams seasoning・・・クミン、チリパウダー、オレガノ、パプリカを混ぜたものでタコス用かジャンバラヤ用のシーズニングで代用できます
8 grams butter

To garnish
tomato, pepper (ししとう)... etc

(注)tbs.=table spoon (大さじ) tsp.=tea spoon (小さじ)

Directions :
1. Prepare sliced onion, sliced garlic and bread crumb in a bowl.
2. Add in the minced meat, egg, butter and seasoning.
3. Mix ingredients to combine well.
4. Shape the mixture into flat round patties.
5. Heat a pan and place patties in it and cook over medium heat.
6. Flip every kofte several times while cooking.

【筆者感想】
超簡単だけどとっても美味いです。シーズニングとバターの使い方で味はいろいろ変わると思う。塩とブラックペッパーは入れてませんが塩とブラックペッパーの味付けだと日本のハンバーグに近くなるのでしょうか?。普通売られている挽肉だと油が沢山出るのでバターは余計かもしれない?。なお、ソース無しで食べられますが諸外国でこういうのを食べるときはサワークリーム、ヨーグルトが普通のようだけどもちろん日本式のハンバーグソースでもよいと思う。

【御参考】


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