Nov 29, 2020

Frittata (フリッタータ)

 My homemade dish called "Frittata".


Recipe : 3 servings
6 eggs
60 grams mushroom・・・しめじ、椎茸等
1/2 onion sliced
1 potato sliced
1/2 tomato diced 1cm
1 tbs. cheese
1/2 tsp. salt or 3grams chicken stock (consomme)
pinch black pepper
3 tbs. olive oil

(注)tbs.=table spoon (大さじ) tsp.=tea spoon (小さじ)

Directions :
1. Heat 1 tbs. olive oil in a frying pan... add onion, potato, mushroom and stir-fry till they come to soften.
2. Beat eggs in a bowl and add ingredients, pepper, salt.
3. Heat 2 tbs. olive oil in a frying pan and pour the egg mixture into the pan.

(note)
A ratio of ingredients to make a great frittata...
6 eggs
1/4 cup heavy cream
1 cup cheese
2 cups vegetable
これが本場イタリアでの黄金比率らしいです・・・クリーミーに仕上げるのがポイントなのだそうですが、私はクリーム類は入れなかったけど美味かった(本場の味を知らないだけですけど・・・笑)。卵を多めにしないとばらけますし、油多めでないと焦げ付きますね(コーティング加工したフライパンを使えと大概書いてある)・・・何回失敗した事か!
クリームはミルク、サワークリーム、ヨーグルトなんかもOKなようなことが書いてありますが、試していません。






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