May 15, 2022

Pierogi (ピエロギ)

 My homemade dish called "Pierogi".


Recipe : 3 servings
300 grams potatoes peeled
100 grams cheddar cheese shredded
1/2 tsp. salt

***sauce***
1/4 onion finely chopped
1 clove garlic finely chopped
1 tbs. olive oil

***garnish***
parsley
tomato
bacon
sour cream

(注)tbs.=table spoon (大さじ) tsp.=tea spoon (小さじ)

Directions : 
1. Place potatoes in a pot, add enough water to cover potatoes then bring to a boil over medium heat and continue cooking for 15 minutes 
2. Drain and then mash potatoes, mash in salt and melted shredded cheese. Cover and set aside.
3. Place doughs on a board and add 1/2 tbs. of potato mix over each dough.
4. To form pierogi, pull the 2 edges together and pinch tightly to seal.
5. Heat oil in the pan over medium heat. Add pierogi and cook through.

【御参考】

【筆者感想】
生地は自作ではなく「餃子の皮大判サイズ」というのを使いました。多くのレシピには茹でるように書いてありますが難しいです。冷凍餃子を焼く要領でフライパンに少量の油を入れて焼くときれいに出来上がります。本場のピエロギは多分日本の餃子の様にパリパリに焼いたものではなく水餃子に近いのではと思います。でも焼いた方が日本人好みの食感に仕上がりますよ(笑)。


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