Mar 14, 2021

Tomato Stewed Sardine (鰯のトマト煮込み)

 My homemade dish called "Tomato Stewed Sardine".


Recipe : 3 servings
2 canned sardines・・・鰯の缶詰(蒲焼缶ではなく和風風味)
1/2 onion chopped
1 garlic clove finely chopped
2 tsp. olive oil
400 grams diced tomatoes
60-100 grams beans
100 grams broccoli
suitable amount shredded cheese

(注)tbs.=table spoon (大さじ) tsp.=tea spoon (小さじ)

Directions :
1. Heat olive oil in a frying pan... add garlic, onion and stir-fry
2. Add tomatoes, beans and stir to combine.
3. Add sardines and broccoli
4. Bring everything to a boil then reduce to simmer.
5. Sprinkle cheese on top.

【筆者感想】
鰯缶は味噌煮、水煮等の和風のものを使うとトマトと相性が良いみたいです。煮汁を使えば調味料は不要で上手くできる。白ワインに合うと思うけど軽めの赤ワイン、梅酒でも合わせられる。


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