May 14, 2021

Cacciatore (カチャトーラ)

   My homemade dish called "Cacciatore".


Recipe : 3 servings
350 grams chicken thigh・・・鶏もも肉
pinch black pepper
pinch salt・・・ハーブソルトがお薦め
2 tbs. flour
6 mushrooms sliced・・・シメジ、椎茸でも可
2 tbs. olive oil
300 grams diced tomatoes・・・カットトマト缶
1 clove garlic minced
50 ml white wine
5 grams seasoning・・・ローズマリー入りの調味料(ローズマリーチキン等)
3 branches rosemary・・・パセリでも可

(注)tbs.=table spoon (大さじ) tsp.=tea spoon (小さじ)

Directions :
1. Season chicken with salt and pepper. And sprinkle with flour.
2. Heat 1 tbs. olive oil in a pan. Sear chicken until golden. Remove from the pan and set aside.
3. Add remaining oil to the pan. Cook garlic and mushrooms until fragrant.
4. Pour in the wine and cook about 2 min..
5. Add tomatoes and seasoning. Return chicken pieces to the pan and continue to cook.
6. Mix all of the ingredients together. Reduce heat to low and allow to simmer for 20-30 min.
7. Garnish with rosemary and serve...

【筆者感想】
本当はイタリアでは "pollo alla cacciatora =鶏肉のカチャトーラ =狩猟鶏" と呼ばれているようです・・・すなわちいろいろな肉のカチャトーラがあるのですが、日本では鶏肉のものを単にカチャトーラと呼んでいるようです。これは基本形なので、玉ねぎ、ニンジン等の野菜類のエキスを加えれば更に美味いと思います。


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