Oct 19, 2016

Ginger-sauteed yellowtail fish (寒鰤のジンジャーソテー)

I had lunch at a restaurant serves wine and grills in Machida today.
Salad and Carl Sittmann Oppenheimer Krotenbrunnen from Germany.
(注)
カールジットマンは生産者。この店では、珍しくもドイツの白ワインで、やや甘口で、コクがあり、フルーティな香り強く、前菜に合わせて、グイグイいけちゃいます。



Ginger-sauteed yellowtail fish and Benito Santos Godello from Spain. 
(注)
ベニート・サントスは生産者、ゴデーリョはスペインの高級ブドウの品種、辛口で本格的な味わいが特徴。



Yellowtail fish caught during the cold period of the year is oily and very delicious... now the beginning of the cold period of the year... 
これから、寒鰤(かんぶり)のシーズンですね!!美味いですよね!!

No comments:

Post a Comment