Aug 29, 2017

Polpettine with dried mushroom in tomato sauce(ポルペッティーニ)

I had lunch at a restaurant serves wine and grills in Machida today.
Monchiero Carbone Pelisa Barbera d'Alba from Italy.
(注)モンキエロ・カルボーネ・ペリーザ・バルベーラ・ダルバはイタリア産バルベーラ種のフレッシュで香高く強い酸味でルビー色の飲みやすい赤ワインです(モンキエロ・カルボーネは生産者)。



Polpettine with dried mushroom in tomato sauce... It has a sour taste and goes with Barbera red wine... yummy!!
ポルペッティーニとはイタリア語でミートボール(肉団子)のことで、ミートボールと椎茸のトマト煮が椎茸の旨味とトマトの酸味が効いていて激旨・・・さらにその上、フルーティで酸味のあるバルベーラ種の赤ワインが、酸味の効いたトマト煮込みの肉料理と相性抜群、暑いこの時期にぴったしやね!!



【御参考】

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