Dec 26, 2021

Arancini (アランチーニ)

 My homemade dish called "Arancini".


Recipe : 3 servings
1/2 onion diced
1 clove garlic minced
3 cups cooked rice・・・茶碗軽く3杯
6 grams chicken broth mix・・・顆粒チキンスープの素(お湯で溶く必要なし)
50 cc white wine・・・シャルドネが合うと思う
150 grams tomato sauce・・・100gをご飯に、50gをタレに使う
30 grams butter
suitable amount of melting cheese・・・モッツァレラ、カマンベール、ピザ用等
suitable amount of vegetable oil・・・本当は揚げ物用の油ですが、炒り揚げで使う
suitable amount of all-purpose flour
1 egg beaten
suitable amount of bread crumbs
pinch salt and black pepper
suitable amount of parsley

(注)tbs.=table spoon (大さじ) tsp.=tea spoon (小さじ)

Directions :
1. Heat butter over medium heat in a large pan. Add garlic and onion and stir-fry until colored. Add cooked rice.
2. Add chicken broth mix and stir-fry.
3. Add white wine and tomato sauce to taste
4. Make rice balls and place cheese into the center.
5. Dip rice balls, one at a time. First in the flour, tapping off the excess. Then in the egg making sure to thoroughly coat and finally into the bread crumbs.
6. Place a small pan over medium heat and add 1 cm of oil. Cook the rice balls in the batches.

【参考】
Arancini Rice Balls by Natasha Kravchuk

【筆者感想】
フライパンを二つ使います。大きいフライパンでライスボールを作ります。ライスボールが3~4個入るぐらいの小さなフライパンで炒り揚げします。本来はどっぷり浸けて揚げるのですが、ここでは少量生産の家庭用でライスボールの1/4から1/3が浸るぐらいの油糧で炒め揚げします・・・油糧が少ないとライスボールが油を吸うので途中で油がなくなりますし多すぎると油が残って処分に困ります。焦げ方をよく見てころころ転がして全体がまんべんなく焼けるようにします。動画ではいろいろとライスボールに入れるようになっていますが、入れなくても激旨ですよ!

No comments:

Post a Comment