Dec 19, 2021

Borsht (ボルシチ)

My homemade dish called "Borsht".


Recipe : 3 servings
300 grams beef sirloin or stew meet・・・バラ肉薄切り、格安の切り落としで充分かと
1 potato cut into bite-sized pieces・・・一口サイズ
1/2 carrot cut into large chunks・・・乱切り
1/8 cabbage cut into large pieces・・・大き目の一口サイズ
1/2 onion cut into wedges・・・くし切り
1 clove garlic minced
100 grams beet roots sliced・・・ビーツ缶又は皮をむいた真空パック入りが便利
200 grams peeled tomatoes・・・ホールトマト缶(400g)の1/2
20 grams butter
1 tbs. olive oil
3.5 cups water
3 soup stock cubes・・・固形スープの素
pinch salt and black pepper
suitable amount of sour cream
suitable amount of parsley

(注)tbs.=table spoon (大さじ) tsp.=tea spoon (小さじ)

Directions :
1. Heat olive oil and butter over medium heat in the pan. Add garlic and beef and stir-fry until colored.
2. Add potatoes, carrots, cabbage and onions and cook thoroughly
3. Add water, beets, tomatoes and soup cubes. After boiled, put the lid on the pan and simmer over low heat about 15 minutes.
4. Add salt and pepper to taste.
5. Serve in a bowl and sprinkle parsley and add sour cream. 

【参考】
Classic Russian Borsht by Natasha Kravchuk

【筆者感想】
本場のクラシックなものはビーツを細かくスライスして大量に入れるようです・・・ビーツから出る汁も投入するので色が濃いです。またクラシックなものは牛肉を入れないようです。今度は動画を参考にして肉なしの野菜スープでやってみたいと思っています。寒い日にぴったしの煮込み料理で軽めの赤ワインか酸味の強い白ワインによく合います。

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